De Kracht van Judo Training voor Kinderen

Balans en Respect

 Judo training voor kinderen in Den Haag. Een vast onderdeel van onze oefeningen. Deze prachtige discipline biedt niet alleen fysieke kracht, maar legt ook de basis voor evenwicht, respect en zelfvertrouwen. Laten we eens duiken in de wereld van judo en ontdekken hoe het zich onderscheidt van zelfverdediging, en welke waardevolle oefeningen het met zich meebrengt

Judo versus Zelfverdediging

Beheersing en Balans

Hoewel judo elementen van zelfverdediging omvat, verschilt het in zijn benadering. Judo draait om beheersing, balans en respect voor de tegenstander. Het leert kinderen niet alleen hoe ze zichzelf kunnen verdedigen, maar ook hoe ze hun kracht en energie effectief kunnen gebruiken zonder agressie. Judo stimuleert de ontwikkeling van fysieke vaardigheden, zoals worpen en houdgrepen, maar legt ook de nadruk op het begrijpen van de fysieke en emotionele balans tussen twee personen.

Belangrijke Judo vaardigheden

 1. Valbreken: Kinderen leren op een veilige manier te vallen en zichzelf te beschermen bij een val.
 2. Grepen en Werptechnieken: Ze oefenen diverse grepen en worpen om balans te verstoren en controle te krijgen over een tegenstander.
 3. Houdgrepen en Ontsnappingen: Kinderen leren hoe ze een tegenstander kunnen controleren en hoe ze kunnen ontsnappen uit houdgrepen.
 4. Respectvol Concurreren: Judo moedigt wedstrijden aan, waarbij kinderen leren winnen en verliezen met respect voor de tegenstander.
 5. Samenwerking: Judo leert kinderen samen te werken, te communiceren en te luisteren naar de instructies van hun leraar.*

Judo als onderdeel van het geheel

In de combinatie van zelfverdediging, kickboksen, judo en oefeningen in sociale vaardigheden voegt judo een belangrijk element van balans en respect toe. Het leert kinderen hoe ze hun kracht en energie kunnen beheersen en hoe ze op een respectvolle manier met anderen kunnen omgaan, zelfs in een fysieke context. Judo vergroot niet alleen hun fysieke vaardigheden, maar ook hun emotionele intelligentie en sociale competenties.

Judo training vormt een waardevolle aanvulling op het groeiproces van kinderen. Het helpt hen niet alleen om sterker en fitter te worden, maar ook om te groeien als individuen die in staat zijn om met evenwicht, respect en zelfvertrouwen in de wereld te staan.  

Leidschendam

SWS Emmaus
Woensdag   6 t/m 8 jr     13:00 - 14:00
               vanaf 9 jr     14:00 - 15:00

Den Haag

O.G. Heldringschool
Maandag     6 t/m 8 jr       15:15 - 16:15
               vanaf 9 jr      15:15 - 16:15

Leidschenveen

SWS Balans
Dinsdag       6 t/m 8 jr       17:45 - 18:45
                 vanaf 9 jr      18:45 - 19:45

Leiden

Lucas van Leyden Vliet
Woensdag     6 t/m 8 jr     12:45 - 13:45
                  vanaf 9 jr    13:45 - 14:45