De Kracht van Sociale Vaardigheden voor Kinderen

Kracht en Verbinding

Sociale weerbaarheid training in Den Haag. Deze waardevolle oefeningen bieden niet alleen de sleutel tot effectieve communicatie, maar ook de mogelijkheid om empathie, respect en zelfverzekerdheid te ontwikkelen. Laten we eens bekijken hoe oefeningen in sociale vaardigheden zich onderscheiden van zelfverdediging, en enkele voorbeelden van essentiële oefeningen bekijken.

Zelfverdediging versus Sociale Vaardigheden

Emotionele Intelligentie en Empathie

Waar zelfverdediging zich richt op het fysieke aspect van veiligheid, richten oefeningen in sociale vaardigheden zich op het ontwikkelen van emotionele intelligentie en empathie. Terwijl zelfverdediging kinderen leert zichzelf fysiek te beschermen, leren sociale vaardigheden hen hoe ze respectvol kunnen communiceren, conflicten kunnen oplossen en verbindingen kunnen maken met anderen.

Belangrijke Sociale Vaardigheden

 1. Actief Luisteren: Kinderen oefenen het echt luisteren naar anderen zonder te onderbreken of af te dwalen.

 2. Rollenspellen: Door middel van rollenspellen simuleren kinderen sociale situaties en oefenen ze met diverse reacties.

 3. Grenzen Stellen: Kinderen leren op een respectvolle manier hun grenzen aan te geven en die van anderen te respecteren.

 4. Non-Verbale Communicatie: Ze oefenen het begrijpen en interpreteren van non-verbale signalen, zoals lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen.

 5. Samenwerken: Door samen te werken aan groepsactiviteiten leren kinderen teamwork, compromissen sluiten en elkaar ondersteunen.

Sociale Vaardigheden als onderdeel van het geheel

In de combinatie van zelfverdediging, kickboksen, judo en sociale vaardigheden voegen sociale vaardigheden een cruciale dimensie van verbinding en begrip toe. Sociale vaardigheden training leert kinderen niet alleen hoe ze fysiek en mentaal sterk kunnen zijn, maar ook hoe ze op een respectvolle en empathische manier met anderen kunnen omgaan. Dit toegevoegde element van communicatie en empathie maakt de combinatie van disciplines vollediger en helpt kinderen om niet alleen fysiek, maar ook sociaal en emotioneel sterk te worden.

Sociale vaardigheden zijn als de lijm die alle componenten van groei bij elkaar houdt. Ze bieden kinderen de mogelijkheid om hun kracht en vaardigheden te gebruiken om positieve relaties op te bouwen en effectief te communiceren. 

Leidschendam

SWS Emmaus
Woensdag   6 t/m 8 jr     13:00 - 14:00
               vanaf 9 jr     14:00 - 15:00

Den Haag

O.G. Heldringschool
Maandag     6 t/m 8 jr       15:15 - 16:15
               vanaf 9 jr      15:15 - 16:15

Leidschenveen

SWS Balans
Dinsdag       6 t/m 8 jr       17:45 - 18:45
                 vanaf 9 jr      18:45 - 19:45

Leiden

Lucas van Leyden Vliet
Woensdag     6 t/m 8 jr     12:45 - 13:45
                  vanaf 9 jr    13:45 - 14:45